Annons
Nyheter

Frågan som alltid ligger och mullrar

Jag råkade häromdagen plinga till på ringklockan som står på kundtjänstdisken här på tidningen. Den får man plinga på av två anledningar.
Nyheter • Publicerad 12 september 2013

Först och främst ska den användas om man har ett ärende av kundtjänstkaraktär, men just då inte ser Nina som kan det där med kundtjänst. Den får också användas av annonssäljarna när de sålt in en helsidesannons till tidningen. Ett litet pling som ska få fjädern i hatten att dansa lite extra.

Nu blev det så att jag plingade när Nina fanns på plats och några annonser har jag aldrig sålt. Men då fick jag frågan att om jag nu hade en helsidesannons till förfogande, vad skulle jag föra fram för budskap då?

Annons

Eftersom jag inte har något särskilt att sälja, och i den stunden kände att jag inte hade något särskilt att säga blev svaret kort och gott "krama varandra i trafiken" varpå resten av promenaden till lunchstället med kollegorna blev en diskussion kring var "folk" kör fortast, hur mycket "vissa" tycks kunna accelerera i uppförsbacke mellan två korsningar i ett villakvarter samt andra familjers förhållningssätt till barn och trafikvistelse.

Sen dog den diskussionen ut och någon helsida från mig kommer det inte att bli.

Så börjar dagens tidning falla på plats. Och en av artiklarna handlar om fem medborgarförslag som besvarats av kommunstyrelsen. Alla medborgarförslagen handlar om trafik på något sätt.

Lite då och då hör också någon av sig till tidningen med klagomål på trafiksituationen på olika platser häromkring. En gata där det ofta går fort eller en väg som är dåligt underhållen (se insändare i dagens tidning på sidan 12). Så jag var kanske inte helt fel ute där med min helsida.

Och till sist. Nu när jag ändå fick 1 747 tecken i krönikeform att förfoga över. Krama varandra i trafiken!

Emma Nordenstedt
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons