Annons
Nyheter

Drömmen kan bli sann i år!

- Nu har vi vart gefta i ena dryger vecka, sa min far åtta dagar efter att han och mor hade stått framför prästen. Föremålet för den kommentaren, min förnärmade mor, kan konstatera att hur drygt äktenskapet än har varit så har det pågått skapligt länge, eftersom valören stavas guldbröllop i år. Plåtbröllop lär vara när man har ätit burkmat i fem år och det firar jag och min bättre hälft snart. Mycket halvfabrikat blir det i en jäktad småbarnsfamilj!
Nyheter • Publicerad 21 januari 2014

Vad som kommer att hända mer än att mina päron firar guldbröllop under 2014 är svårt att säga. Det är verkligen något speciellt att sitta med en tom årsalmanacka framför sig och så smått börja fylla i födelsedagar. Just denna handling känns lite ödesmättad, eftersom det inte är självklart att alla nära och kära ska få ha hälsan, eller ens livet, i behåll under det år som ligger framför en.

Farhågor inför det nya året blandas med drömmar. För många år sedan blev jag tipsad om att göra en hemlig drömkarta. Det vill säga att de drömmar och mål man har illustreras så tydligt som möjligt i ett collage. Man kan använda sig av tidningsurklipp, skrivna ord och ritade bilder, till exempel. När skapelsen är klar gömmer man undan den och låter bli att titta på den i ett halvår. Vitsen med detta är att man formulerar sina drömmar och mål på ett konkret sätt, så att dessa får lite mer tyngd. De finns i fysisk form och kan inte längre nonchaleras.

Annons

En fnissig vinkväll i min boråsetta gjorde jag och väninnorna varsitt drömcollage. Jag nedtecknade mina drömmar om att få inreda, trots att jag visste att det inte skulle vara så lätt att förändra de få kvadratmetrarna jag bodde på. Ett halvår senare hade jag genom ett bemanningsföretag fått jobb i en annan stad och en ny övernattningslya på nittio kvadrat att dela med en kvinnlig arbetskamrat. Kontaktpersonen på bemanningsföretaget sa att eftersom vi var de första som skulle bebo lägenheten kunde vi få inreda den själva med allt ifrån: Mattor till möbler, armaturer, porslin och rubbet med hjälp av bemanningsföretagets IKEA family-kort. Om det kändes okej, alltså?

Oavsett om du griper dig an dina drömmar inför detta år med hjälp av en drömkarta eller ej, så vill jag råda dig till att inte avfärda dem. Jag kan gå i god för att det mest otippade kan hända.

Gott nytt år!

Monica Rydh

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons