Annons
Nyheter

Äntligen en bög i omklädningsrummet

Hockeysäsongen är över och istället för uppspelsövningar och tempofyllda skridskopass lägger UIF nu störst kraft på ett komma överens om en fortsättning med tränaren Hasse Hansson. Inget är klart än. Om någon vecka får vi veta.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2011

Förutom en lösning med Hasse hoppas jag de ansvariga redan nu letar efter fem unga duktiga spelare som kan lyfta Ulricehamn upp i ettan. Endast spelare från de egna leden håller inte för den vandringen. Det har vi precis sett. Spetskompetens måste till i laget och då ska de inte vara någon avdankad 35-åring som bara vill få in lätta pengar i plånboken. Satsa på unga spelare som visat att de håller på en hög nivå.

***

Annons

Fotbollspremiären är några veckor bort. Årets största fotbollshändelse kan ändå redan ha inträffat. Anton Hysén berättade i veckan att han är homosexuell i fotbollsmagasinet Offside. Det finns ingen elitspelare i Sverige som tidigare kommit ut som gay. Som en kollega på det rosa bladet skrev: ”Anton har precis sparkat in en blytung garderobsdörr, och det är en spark som är värd mer än alla skott som skjutits på allsvenska planer de senaste åren.”

Glenn Hyséns son spelar fotboll i division två, han är knappt en elitspelare men ingår i en av Sveriges mest kända fotbollsfamiljer och genomslagskraften på hans berättelse har varit enorm. På måndag kommer engelska tv-kanalen BBC över till Sverige för att träffa honom och tidningar från hela världen har hört av sig efter artikeln i Offside.

Ska fotbollen vara den stora folksporten i Sverige där alla är välkomna, där spelare fostras, där spelare lär sig samhällets värderingar är det inte en dag för tidigt att en manlig spelare öppet säger att han är homosexuell. Ska vi fotsätta köpa lotter, kakor och julkalendrar för att stötta ungdomsverksamhet behövdes det här.

Glenn Hysén sa så här när han var invigningstalare på Pridefestivalen 2007. ”Ibland fostrar idrotten oss till lagspelare. Men ibland fostrar den oss till ängsliga flockdjur med bögfobi”.

Förändringen för att radera bort den sista meningen har inletts.

Väljer

Höga hopp och akrobatiska luftfärder blir det när en Big air-tävling avgörs i Ulricehamns skidbacke i dag.

Väljer bort

När Melodifestivalen drar igång, stänger jag av tv:n. Ett avsnitt av serien Mad men är betydligt bättre eller en omgång Backgammon.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons