Annons

Här växer nya matbutiken fram – då öppnar den

Netto har snart både tak och väggar på plats i Svenljunga. När butiken öppnar är det med ett helt nytt utseende.
– Det blir Netto 2.0, med en ny layout, säger Peter Jakobsen, etableringschef på Netto.
Svenljunga • Publicerad 10 oktober 2017
Nu byggs Nettos nya lokaler vid Nya Boråsvägen i Svenljunga.Foto: Agnes Westberg

Mitt emot tankställena vid Nya Boråsvägen växer nu Svenljungas nya mataffär fram. Det är matkedjan Netto som etablerar sig på orten, och butiken beräknas öppna om ungefär två månader.

– Jag skulle tro att det blir någon gång i början av december, säger Peter Jakobsen.

Annons

Han uppskattar att byggnationen kommer att pågå i ungefär en och en halv månad till, och därefter ska lokalen fyllas med inredning och varor.

Peter Jakobsen tror att det finns en marknad för deras matbutik i Svenljunga.

– Absolut! Vi har haft koll på tomter i Svenljunga ganska länge och har haft ett bra samarbete med kommunen kring placeringen, säger Peter Jakobsen.

De är nöjda med läget som de nu fått.

– Vi tycker det är ett bra läge, med nära till både boende och trafik. Det är jätteviktigt för oss att det ska vara bekvämt och enkelt att ta sig dit. Vi tror stenhårt på detta, säger Peter Jakobsen.

Butiken i Svenljunga är den tredje Netto-butiken som öppnas i år i Sverige. När butiken slår upp portarna kommer den att ha ett nytt utseende jämfört med matkedjans andra butiker.

– Det är ett nytt, fräscht koncept, säger Peter Jakobsen.

Foto: Agnes Westberg
Agnes Westberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons