Annons
Nyheter

Vårpremiär för Bibblanteatern

Fyra olika teaterföreställningar för barn blir det i vår då Bibblanteatern drar igång för tredje året i rad.
Nyheter • Publicerad 22 februari 2010
Berit och Ulla med Pelikanteatern.
Berit och Ulla med Pelikanteatern.Foto: Andreas Belanner

På lördag inleds säsongen för årets Bibblanteater på stadsbiblioteket. Det blir Pelikantaterns Berit och Ulla som ger en föreställning om vänskap och om att vänta på att få gå på kalas.

Ulla stickar halsduk snabbt och vet att man måste skynda sig nästan jämt. Berit lägger pussel fast det är bråttom till kalaset?

Annons

Två föreställningar blir det lördagen den 13 mars. Teater Allena besöker såväl Trädets som Gällstads bibliotek med sin berättelse Trollet med den gula kepsen. Barnen får då möta trollet och hans vänner i den lilla, lilla gläntan i den stora, stora skogen.

En månad senare, lördagen den 10 april, gästar de två kära barnboksfigurerna Ture och hunden Hej Stadsbiblioteket.

Hedmans teater ger då Ture blåser bort, en föreställning efter Anna-Clara och Thomas Tidholms bok.

Bibblanteatersäsongen avslutas lördagen den 24 april då Dockteatern Tittut ger sin magiska teatersaga Upp & Gå på stadsbiblioteket. Märkliga former, starka färger och härlig musik utlovas.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons