Annons
Nyheter

Ulricehamnarna gillar billig shopping på nätet

– Det är ett nöje, en fritidssysselsättning, säger Carina Molander Ivarsson, som ägnar ett par timmar i veckan åt att köpa och sälja på nätet.
Nyheter • Publicerad 7 september 2010
Foto: 
Just nu har Carina snöat in på skor. Dessa ropade hon för 49 kronor.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Extra nöjd är Carina med en figurin av märke Bing och Gröndahl. Den fick hon för 300 kronor. En nytillverkad i butik kostar cirka 2000 kronor.Foto: 
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: 
Foto: 
Carina har sålt flera koppar ur Ittalas Mumin-serie. Två av dem har inbringat 500 kronor styck.Foto: 

Carina Ivarsson Molander har varit medlem på nätauktionsajten Tradera i fem år. Att hon hamnade där beror nog på att hon råkade surfa förbi det en gång, eller möjligen såg en annons.

– Jag gillar att gå på auktioner och loppmarknader så det här blev bara ytterligare en rolig grej.

Annons

Exakt vad hon köpte första gången minns hon inte, men när hon börjar plocka i sina köksskåp står det klart att hon handlat ganska mycket prylar där. Först nu har börjat sälja själv. Sammanlagt har hon nog gjort 200 affärer och de flesta av dem har varit kläder.

– Nu ska jag sälja några konserttröjor som jag samlat på mig under olika besök på konserter under åren. De ligger bara här och skräpar ändå.

Vissa perioder handlar hon mer, andra mindre. Innan hon ger sig in i en budgivning bestämmer hon sig för vad det får kosta. Hon brukar också kolla upp vad en likadan ny pryl kostar. Man får passa sig lite eftersom en del bjuder ut saker till överpris, konstaterar hon. Det talas ofta om nätshoppingens risker, men Carina har aldrig drabbats. Hon har alltid fått det hon betalat för och har aldrig känt sig lurad.

– Men det klart, jag kollar alltid upp säljaren före. På auktionssajten finns möjlighet att ge omdömen till de som säljer saker. Har den jag planerar att köpa av inga omdömen så skickar jag ett mejl och frågar om någonting. Kommer det inget svar så vet jag att det är något lurt. Vill personen verkligen bli av med grejerna så svarar den.

? Börja med något billigt.

? Används sajtens minneslista-funktion. Då kan du hålla reda på vad du är intresserad av just då.

? Bevaka auktionerna. Lägg ett bud i sista minuten – men glöm inte att uppdatera sidan så budet går i väg.

? Bestäm i förväg vad du vill betala

? Kolla omdömeslistan

? Kolla vad frakten kommer kosta. Det anges för det mesta i annonsen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons