Annons
Nyheter

Sportlov i vinterväder

I år har det underliga inträffat att sportlovet fått vinterväder.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2010
Samuel Ronnby, Lukas Göök och Gustav Österberg hade verkligt roligt i backen, där de åkte utan pulkor eller andra åkhjälpmedel.
Samuel Ronnby, Lukas Göök och Gustav Österberg hade verkligt roligt i backen, där de åkte utan pulkor eller andra åkhjälpmedel.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Detta borde inte anses vara underligt utan helt naturligt, men som alla känner till har det varit lite si och så med vintrarna under senare år.

Men den här veckan lär gå till historien som den snöigaste och kallaste på flera år.

Annons

Det sportlovsprogram som presenterades i UT i förra veckan visar på en mängd aktiviteter, där huvuddelen förefaller gälla inomhusaktiviteter. Möjligen kan detta bero på att arrangörerna inte litat på att vintervädret skulle hålla i sig, eller kanske har det varit den stundom väldigt stränga kylan som avskräckt från utomhusaktiviteter.

Bland de mera vinteranpassade verksamheterna märks pulkaåkning. Sådan hade man arrangerat i Marbäck i går eftermiddag, kombinerad med korvgrillning.

Åkningen försiggick i backen bakom gamla skolan, en nog så brant och snörik plats, där de deltagande barnen och några föräldrar föreföll trivas långt utöver det vanliga.

Snön sprutade, och barnen tjöt av fröjd där de rutschade utför branten, antingen på pulkor eller på andra specialtillverkade föremål.

Emellertid verkade det allra roligaste vara att åka ner utan andra underlag än de egna overallerna.

Runt om i bygden arrangeras under veckan diverse aktiviteter. Man kan välja mellan ridning, tennis, luftgevärsskytte, skid- och skridskoåkning, film, skrivarverkstad, bollekar, pyssel, smycketillverkning, bordtennis, curling, simning, bowling och innebandy.

Så nog finns det att göra för alla skollediga barn, precis som vanligt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons