Annons
Nyheter
– Stämplar, stansar, glitterlim, blommiga pappersark... Det är svårt för en tjej i mellanstadieåldern att välja tillhygge och material när hon står framför ett dignande buffébord av scrapbooking-tillbehör.
Nyheter • Publicerad 9 april 2010
dragare ins. Elvaåriga Rebecka Enevoldson, från Aspanäs, stansar ut bokstäver med hjälp av en speciell maskin under överinseende av scrapbooking-ledaren Anna Edman. ? Jag älskar djur och ska göra en tavla till min favorithäst, Felix, på ponnyskolan i Dalum, säger Rebecka. Kompisen Alva Qvarnström, 12, från Göteborg, är också med.Foto: 

– Vi försöker att erbjuda någon skapande aktivitet för barn i mellanstadieåldern i samband med skollov på hösten och våren. Det säger Britt Dahlström, som är barn- och ungdomsbibliotekarie och ingår i programgruppen som ansvarar för allehanda aktiviteter på stadsbiblioteket.

– Tidigare har vi haft författarkurs med deckartema, rap-verkstad och work shop i serieteckning. Alla aktiviteter marknadsför biblioteket och lockar förhoppningsvis hit några som inte har varit här förut.

Annons

Varför blev det scrapbooking denna gång?

– Det är ju inne nu och vi vill haka på trenden. Vi har införskaffat några böcker i ämnet som går att låna hem.

Hur många är här och pysslar idag?

– 10 deltagare var maxantalet. Ledarna tyckte att det var lagom om alla ska kunna få ordentlig hjälp. En person backade ur, så det kom tyvärr bara nio barn.

Och de är tjejer allihop?

– Ja, det blev så denna gången, skratt.

Är aktiviteten helt avgiftsfri för deltagaren?

– Ja. De två ledarna som vi tagit hjälp av lånar ut sina stansar, lamineringsmaskiner med mera. Förbrukningsmaterialet, som papper och lim står biblioteket för.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons