Annons
Nyheter

Romeo och Julia blir årets pjäs på Torpa

Ännu en gång spelas en Shakespeareklassiker som sommarteater vid Torpa stenhus.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2010
Rebecka Nilsson och Ida Claesson spelar två kaxiga ungdomar, 1600-tals huliganer, nästan.
Rebecka Nilsson och Ida Claesson spelar två kaxiga ungdomar, 1600-tals huliganer, nästan.Foto: 

Årets föreställning blir en egen variant av världens mest berömda kärlekshistoria, den mellan Romeo och Julia.

Den som inte känner till handlingen får här en kort, mycket kort, resumé:

Annons

Romeo och Julia tillhör varsin italiensk släkt som i många generationer varit i fejd med varandra, dödsfiender helt enkelt. Passion drabbar emellertid blint, och det är så kärleken mellan de båda uppstår. Detta ses inte med mildhet och fördragsamhet av släktingarna. Det blir en del förvecklingar, dueller och slutligen dör de båda. Någon happy end blir det inte.

Detta må låta mycket dystert och sorgligt, men i Torpaversionen blir det enligt ensemblen på följande vis:

”Vi spelar vår version av Romeo & Julia med fart, kärlek, humor och med mängder av musik. Vi vill rycka med åskådaren i det livsflöde som gör det möjligt att välja nya vägar och skriva ny historia - om vi vill. ??Precis som Shakespeare själv är Romeo & Julia för alla tider.

De träffas - de blir blixtförälskade - och på fem dagar utspelas en bländande vacker, passionerad, men också dramatisk, humoristisk, temperamentsfull och unik historia som fängslat världen i över 400 år.??

Regiansvaret delas mellan Lena Frilund och Moa Andersson, medan Sebastian Ring har hand om komposition och instudering av de musik- och sånginslag som ingår i produktionen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons