Annons
Nyheter

Linn och Gustav firade med tårta

De som passerade förbi Ljungsarpsskolans annex, det så kallade Kuben, i går morse kunde höra jublet utanför. Det var klass 5-6 som firade segern i Vi i femmans kvartsfinal.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2009
Glass kittlar dödsskönt i kistan efter en vinst i Vi i femman. Gustav Eriksson och Linn Nilsson Gräsberg mumsar i sig.Foto: Anette Westerlund

Det var i torsdags kväll som Linn Nilsson Gräsberg och Gustav Eriksson plockade hem segern i kvartsfinalen mot Vårgårdaskolan i Radio 7:s direktsända program. Det var nervöst, berättar Linn:

– Men vi körde en omgång snabbfrågor som en övning och då började det släppa.

Annons

Men när sedan sändningen startade så kände Linn och Gustav pulsen slå lite fortare igen. Fast det hela började bra, de klarade de första frågorna galant och lyckades dra i från Vårgårdaskolan med några poäng. Då släppte nervositeten igen och Ljungsarpseleverna lyckades hålla fokus på vilka frågor som ställdes.

– Fast det var en del frågor som vi egentligen kunde, men som vi inte kom på när vi satt där, säger Gustav.

En bra grej som de också lärde sig var att inte hålla hela handen på knappen, utan bara två fingrar.

– Det var Vårgårda som tipsade oss om det, säger Linn.

På torsdag är det dags igen och då väntar Byttorpsskolan. I går var det taktiksnack och Linn och Gustav pratade ihop sig om vad de skulle plugga på till nästa gång.

– Det blir Vi i femman-kategorin Dag och samhälle, för där missade vi lite i går. Jag ska läsa tidningar och googla på nätet, säger Gustav.

Anette Westerlund
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons