Annons
Nyheter

Balen - årets största folkfest

Det tog nästan precis en timma för 100 balpar att tåga Storgatan fram. Studentbalen är folkfesten som bara växer.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010
Foto: 

Väderprognoserna inför onsdagen hade givit både studenter och föräldrar fjärilar i magen. Kraftiga regnskurar och blygsamma temperaturer förutspåddes.

Nu ville vädergudarna annorlunda och inramningen kring studentbalen 2010 blev i det närmaste perfekt. Balkvällen lockade tusentals människor till Ulricehamns centrum och frågan är om den inte är stadens främsta massmönstring alla kategorier.

Annons

– Det har blivit väldigt stort med balen. Eleverna planerar för den här kvällen år i förväg, säger Mathias Nordgren, rektor på Tingsholmsgymnasiet och lärarrepresentant på balen.

– En förfest inför fredag och en festlig sådan, skjuter hans sällskap Anna Mogren in.

Elin Thuresson och Johan Isaksson var två av de sista till bords inne i hotellets restaurang. De bestämde att de skulle gå tillsammans redan första året på gymnasiet.

– Vi har gått i samma klass även på högstadiet så vi kände varandra sedan tidigare, säger Elin.

Förväntningarna inför kvällen var höga hos Elin och Johan.

– Balen är nummer två efter studentdagen men den är ju det mest annorlunda. Sådana här kläder har man inte så ofta, säger Johan.

Som vanligt hade det sprayats, pushats, fixats och putsats både här och där. En festkväll med stil och profil - som säkert pågick långt in på småtimmarna.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons