Annons
Insändare

Väljarna i Tranemo värda klara besked

Vi socialdemokrater kan och vill ge tydliga besked inför valet den 19 september. För oss kommer alltid jobben först och endast det bästa är gott nog åt folket. Därför får aldrig plånbok eller kontaktnät avgöra hur bra utbildning du får som ung eller vilken omsorg du har rätt till när du blir äldre.
Insändare • Publicerad 17 september 2010

Valet är ett viktigt val, ett vägval mellan två sätt att se på samhället och dess uppgift. För oss är det självklart. Vi vill ha ett solidariskt samhälle, där alla får plats och möjligheter att växa.

Vi tycker även att väljarna i Tranemo kommun är värda klara besked i ett antal viktiga och konkreta frågor som kommer att påverka vardagen påtagligt för många i kommunen. Vi är tydliga:

Annons

Riv gamla Samhallsbyggnaden och bygg nytt om och när det behövs. Dels blir Tranemo centralort vackrare, dels sparar kommunen mycket pengar som kan användas bland annat till fler vuxna i skolan, mindre barngrupper i förskolan och konstgräsplaner.

Borgerlighetens linje är i stället att behålla och renovera fastigheten för 40-50 miljoner kronor. Det beslutet river vi upp om vi kommer till makten.

Renovera Dalstorps skola nu. Den är i dåligt skick och både barnen och de anställda är värda bättre. Här har borgerligheten inte gett något som helst besked.

Stötta ett glas- och resecentrum i Limmared. Limmared är kommunens naturliga resenav och har en gammal och gedigen glashistoria. Det är väl värt att ta vara på och utveckla. Inte heller här har borgerligheten gett något besked.

Rädda Solbacken i Länghem. Vi kommer inte att medverka till att Solbacken läggs ner som särskilt boende. Borgarnas svar? Frågan skall utredas.

Bygg två konstgräsplaner i kommunen. Vi har lyssnat på föreningslivet. Vi vill bygga en konstgräsplan i i Tranemo centralort och en i norra kommundelen. Det är rimligt och rättvist och föreningslivet och våra ungdomar behöver det. Borgarnas ger inga klara besked

Kan vi vänta oss besked i dessa viktiga frågor före valet? Vi hoppas och tror det – det är väljarna värda.

Eva-Karin Haglund

Claes Redberg

Socialdemokraterna i Tranemo

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons