Annons
Insändare

Sunding: Trött på Matthijs och högavlönade besserwissrar

I sin replik (UT 10/9) tar Lena Matthijs till några knep för att få mig att framstå i dålig dager. Det heter ”raggen som finns under kappan” och ”varje tänkande varelse begriper”, men dit räknas alltså inte jag. Nänä.
Publicerad 12 september 2019
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Niclas Sunding (SD) skriver att han är trött på ”högavlönade besserwissrar i chefsposition, som förklarar för oss vanliga dödliga hur det egentligen ligger till”. På bilden Lena Matthijs, som han räknar in i den gruppen.
Niclas Sunding (SD) skriver att han är trött på ”högavlönade besserwissrar i chefsposition, som förklarar för oss vanliga dödliga hur det egentligen ligger till”. På bilden Lena Matthijs, som han räknar in i den gruppen.

Många i Sverige, inklusive jag själv, är hjärtligt trötta på högavlönade besserwissrar i chefsposition, som förklarar för oss vanliga dödliga hur det egentligen ligger till. Men jag ska försöka ge ett balanserat svar.

Matthijs skriver ”den iranska mattelärare våldtar småflickor när han har en stund över”, vilket verkar vara en tankegång hon tillskriver mig. Det är kanske inte vad jag skulle kalla god ton, men Matthijs skulle bli förundrad om hon visste hur många just iranier som stödjer Sverigedemokraterna. Enligt en opinionsundersökning publicerad av tidningen Stockholmian under 2018 var vi klart största parti.

Annons

Faktum är att många migranter faktiskt förstår det som Lena Matthijs inte har intresse av att ta till sig, att den liberala flyktingpolitiken har kommit till vägs ände. Man borde ha insett för länge sedan att den inte fungerar, vilket var vad jag vill förmedla med mitt första inlägg. Och när vi nu är där vi är, så har kommunerna faktiskt inget annat val än att prioritera stenhårt i välfärdens kärna, flyktingpolitiken har stått oss dyrt.

Sen trodde man ju att vissa floskler skulle ha passerat sitt bäst-före-datum vid det här laget. ”En miljon utlandsfödda är i arbete i Sverige idag.” Då får man nog börja skilja lite på olika sorters sysselsättningar och olika sorters migranter, vilket framgick med all önskvärd tydlighet av Uppdrag gransknings reportage från Filipstad.

Den flyktingrelaterade, utomeuropeiska migrationen är ett tungt lass att bära för många kommuner och de så kallade integrationsåtgärderna fungerar illa. Utanförskapet är i många fall permanent och kan till och med gå i arv.

Det innebär inte (!) att jag tittar snett på den som kommer från ett annat land. Nog trodde jag att vi hade kommit förbi det stadiet i debatten. Jag är inte kritisk mot invandraren, utan mot politiken.

Jag hoppas att Matthijs inte tror att hennes åtgärdsprogram ”hårt arbete” och ”nyanlända måste komma snabbare i arbete” är särskilt nytt. Har vi inte hört sådana klämkäcka hejarop i minst tjugo år nu? Den som läser detta måste ställa sig frågan hur det har fungerat hittills i till exempel Malmö.

Vad gäller vägen framåt så måste vi börja med en betydligt stramare migrationspolitik, en insikt som börjar tränga sig på även utanför Sverigedemokraterna. Ett kommunalt integrationsprogram ska vi lägga fram i Borås nu i oktober. Jag kan inte avslöja några detaljer just nu, men jag ska se till så att Lena Matthijs får en personlig inbjudan.

Niclas Sunding

ordförande/gruppledare Sverigedemokraterna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons