Annons
Insändare

Insändare/S: Vägar och bredband viktiga för tillväxten

Kommunen kan visa på en historisk tillväxt. På tre år har vi vuxit med över 1 000 invånare. Vi har mycket att vara stolta över.
Publicerad 28 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraterna tänker fortsätta arbeta för att väg 40 mot Jönköping ska byggas ut till motorväg, skriver Per-Ola Johansson och Mattias Green-Andersson (S).
Socialdemokraterna tänker fortsätta arbeta för att väg 40 mot Jönköping ska byggas ut till motorväg, skriver Per-Ola Johansson och Mattias Green-Andersson (S).Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

En god infrastruktur är avgörande för att företag ska kunna växa. Vi arbetar för att ytterligare stärka kommunikationer. En framtida järnvägsstation är viktigast.

Bygg den felande länken mellan Stockholm och Göteborg. Vi ska fortsätta arbeta för en utbyggnad av väg 40 till motorväg mot Jönköping. Det är en strategiskt viktig fråga för arbetspendlingen.

Annons

Investera i vägar och bredband. Vi ska jobba för bra kommunikationer. Flera mindre vägar har förbättrats de senaste åren. Vi ska fortsätta att driva en tydlig dialog med Trafikverket om högre standard på fler vägar.

Bredband i hela kommunen. 5 000 hushåll har anslutits till fiber de senaste åren. Delmålet att 90 procent ska ha anslutits 2020 gäller. Vår viljeinriktning är att störst behov går först.

För ett mer hållbart Ulricehamn. Vi uppmuntrar miljövänliga beteenden. Vi ska fortsatt planera och stimulera ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt boende. Kommunen ska vara en förebild i satsningen på förnybar energi.

Vi bygger Ulricehamn starkare.

Per-Ola Johansson

Mattias Green-Andersson

kandidater till kommunfullmäktige för Socialdemokraterna

Annons
Annons
Annons
Annons