Annons
Insändare

Insändare/S: Ge alla barn chans till fler vägval

Ulricehamn har bra skolor. Resultaten i de lägre åldrarna tillhör de 25 procent bästa i landet. Gymnasiet är i Sverigetoppen. I årskurs 7-9 har andelen behöriga till nationellt program närmat sig snittet i Sverige.
Publicerad 8 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla elever ska möta en skola som kompenserar vars och ens olika utgångspunkter och gör det möjligt att lyckas, skriver Mattias Remar (S).
Alla elever ska möta en skola som kompenserar vars och ens olika utgångspunkter och gör det möjligt att lyckas, skriver Mattias Remar (S).Foto: Jonas Ekströmer/TT

Men det finns utmaningar. Måluppfyllelsen i årskurs 7-9 behöver höjas. Problemområden är identifierade och handlingsplaner är framtagna. Förvaltningen har jobbat intensivt med åtgärder och mer behöver göras.

I skolan byggs framtiden för alla. Skolan är viktig för hälsan och för vilka val som kan göras i livet.

Annons

Ulricehamns kommun ska skapa en jämlik kunskapsskola. Alla elever ska möta en skola som kompenserar vars och ens olika utgångspunkter och gör det möjligt att lyckas.

Vi behöver mer personal med olika kompetenser. Skolan ska fokusera på tidiga insatser efter elevernas behov. Alla ska ha rätt stöd för att nå minst godkänt betyg i alla ämnen.

För att avlasta pedagogernas arbete och göra läraryrket mer attraktivt, ska andra yrkeskategorier anställas i skolan.

Det ställs stora krav på eleverna och pressen är stor. Vi ska ha god tillgång på skolsköterskor, kuratorer och psykologer för att möta det ökade behovet när den psykiska ohälsan ökar.

Grunden för vårt starka samhälle och våra barns framtid läggs i skolan. När vi investerar i skolan så investerar vi i vår gemensamma framtid. Vi vill bygga Ulricehamn ännu starkare och tryggare.

Mattias Remar (S)

kandidat till kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons