Annons
Insändare

Nej tack till Sverigedemokraternas fjäskpengar

D har föreslagit 10 000 kronor till alla över fem år. Rena röstfisket, menar Rune Jakobsson.
Insändare • Publicerad 8 oktober 2020
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför vill SD ösa tusentals kronor över miljonärer, som bevisligen inte behöver pengarna, undrar skribenten.
Varför vill SD ösa tusentals kronor över miljonärer, som bevisligen inte behöver pengarna, undrar skribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Cirka 15–20 procent tror på att SD kan förändra våra livsvillkor i Sverige med en annan invandringspolitik där de inte med ett ord nämner jordens befolkningsutveckling. Istället vill de ge 10 000 kronor till varje medborgare i Sverige, för att affärsmännen ska kunna importera mer produkter som vi köper av dem.

Men hur känns det för en miljonär att få 10 000 kronor? Kommer miljonären att springa iväg till affären och handla upp sina pengar, eller bidrar det till att lägga till en nolla till i förmögenheten? I bästa fall köper den lite mer aktier. I vilket fall som helst så går pengarna direkt till dem som inte behöver hjälp.

”Kanske fler av dem som tror på SD borde läsa igenom deras partiprogram.”
Annons

Hade SD istället sagt att alla fattigpensionärer kunde få 10 000, är jag tämligen säker på att dessa pengar hade gått till konsumtion, och träffat mer rätt i vem som behöver dem. Lyssnade vi sedan på partiets övriga förslag, där man bland annat kunde spara in på miljösatsningar, då blir jag rent mörkrädd.

Ja, allt efter åren går och SD blir mer etablerat på den politiska agendan i Sverige, så framkommer mer och mer om hur partiet skulle vilja ha Sverige om det fick bestämma. När vi räknar bort invandringen till Sverige, hur ser då resten av deras politik ut? Och hur många håller då med i dessa frågor?

Kanske fler av dem som tror på SD borde läsa igenom deras partiprogram och fråga sig hur deras samhälle skulle fungera. Vad ska vi ersätta SVT med? Hur många är det inte som sitter framför tv:n och är trötta på reklamen?

Jag tycker att utspelet med 10 000 kronor till alla svenskar var det sämsta SD har gjort hittills. Det är väl bara att fiska röster hos dem som blir glada för att få pengar utan att se helheten.

Rune Jakobsson

Annons
Annons
Annons
Annons