Annons
Insändare

Insändare/MP: Öronen är kvar – och ögonen

Tobias Torsborn undrar om mina öron är kvar (UT 25/8). Kan upplysa om att det är dom. Däremot kan det behöva klargöras en del saker.
Publicerad 1 september 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

En ideologi är ett system av ideér och sakfrågor och värderingar om hur man som parti ser ett framtida samhälle. Detta finns det ingenting av hos Nya Ulricehamn som enbart, precis som Tobias Torsborn skriver, bara driver enskilda frågor som är dagsaktuella.

Det är väldigt nära det man kallar just populism. Sina utgångspunkter baserar man på sunt förnuft, tja finns det osunt förnuft. Stå fast vid sin åsikt tills motsatsen bevisats, när är den det?

Ingemar Basth (MP) försäkrar att han har öronen kvar, liksom ögonen.
Ingemar Basth (MP) försäkrar att han har öronen kvar, liksom ögonen.Foto: Pernilla Rudenwall
Annons

Jag företräder ett parti som baserar sina utgångspunkter i tre solidariteter – de är med djur och natur, kommande generationer och alla världens människor. Detta har tagits fram i ideologiska debatter under lång tid. När hade Nya Ulricehamn en sådan sist och vad ledde den fram till?

Anledningen till att jag tar upp detta är att visa på den stora skillnaden mellan att ha en ideologisk grund och att inte ha en.

Så var det det där med invandringen. Ja Miljöpartiet fick backa 2015 men med hedern i behåll Läget blev inte hanterbart på grund av en enorm flyktingström. Många länder i Europa tog inte sitt ansvar, vi gjorde så gott vi kunde.

När det gäller brunkolet, är det kvar i backen och så dyrt att exploatera tack vare att vi har representation på alla viktiga nivåer. Genom det kunde vi se till att vi ändå fick igenom det vi ville. Hur ska Nya Ulricehamn göra om man behöver hjälp med en fråga som ligger på riks-, region- eller Europanivå. Vem ringer man då?

Till sist när det gäller det möte om fullmäktigeberedningar som blev inställt, så tog inte Tobias Torsborn upp i sin tidigare insändare att en anledning var väl att en person från Moderaterna inte var kallad. Denne person var kritisk till förslaget, precis som mitt parti är. Kunde kanske varit bra och tala om hur det egentligen förhåller sig, eller hur? Vidare så är det väl ett nytt möte under hösten, eller?

Ingemar Basth (MP)

Annons
Annons
Annons
Annons