Annons
Insändare

Insändare/M: Så får vi bättre omsorg i Tranemo kommun

Vi tycker att omsorgen förutom Gudarpsgården och Glimringe även ska finnas i Länghem och Dalstorp.
Publicerad 28 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Omsorgen i Tranemo kommun bör finnas även i Dalstorp och Länghem, skriver fyra moderata fullmäktigekandidater.
Omsorgen i Tranemo kommun bör finnas även i Dalstorp och Länghem, skriver fyra moderata fullmäktigekandidater.Foto: Eva Hildebrand

På varje ort bör finnas vård- och omsorgsboende, demensavdelning, trygghetsboende, så kallat 55+ boende och gärna LSS-boende också. I anslutning till detta bör finnas distriktssköterska, friskvård i form av ett gym samt gärna annan service som till exempel hårfrisörska och fotvård.

För att säkerställa att löpande underhåll utföres på våra byggnader bör man se om organisationen, till exempel genom att annan del av förvaltningen har ansvar för byggnaderna eller genom annan ägare. Detta för att sprida utgifterna för underhållet över tid.

Annons

Hemtjänsten har också sin bas här. Den bör organiseras så att den servar ett bestämt geografiskt område. Man blir ett team som är bekanta med varandra, vilket ger trygghet. Dela in Tranemo kommun i geografiska upptagningsområden vad gäller omsorg och service till våra äldre och personer med funktionshinder.

Genom denna typ av organisation kan vi ge våra äldre frihet att välja ett alternativ i den del av kommunen där de vill vara. Det ger också möjlighet att tillbringa de sista åren tillsammans eller så nära att de kan hälsa på varandra i den händelse att ena parten behöver vård och den andra klarar sig med eget boende. Det är inte värdigt att man inte får leva tillsammans på äldre dar om man så önskar.

För oss är valfrihet basen för all verksamhet. Vi är absolut övertygade att varje person kan välja vad som passar just denne bäst.

Vi ser det som politikens uppgift att tillhandahålla så många alternativ som möjligt för att ge största möjliga valfrihet i Tranemo kommun.

ChrisTina Yngvesson, Birgitta Olander, Stefan Hjertén, Ulf Nyberg

moderata kandidater till Kommunfullmäktige i Tranemo

Annons
Annons
Annons
Annons