Annons
Insändare

Insändare/L: Vi har skärpt vår miljöprofil

Svar till Arne Fransson (MP) om Liberalernas miljöpolitik.
Publicerad 30 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Roland Eriksson (L)
Roland Eriksson (L)Foto: Ulricehamns kommun

Tack Arne för de vänliga orden om Liberalernas miljöpolitik i din insändare i UT 23 augusti. Du har alldeles rätt i att vi liberaler har utvecklat vår politik på miljöområdet de senaste åren. Inte minst i vårt nya partiprogram som arbetades fram för ett par år sedan. Där bidrog Gröna Liberaler med en rad synpunkter för att skärpa Liberalernas miljöprofil.

Det här har ju uppmärksammats på många håll, bland annat av Naturskyddsföreningen som givit Liberalerna högsta betyg för vår politik på miljöområdet.

Annons

Även om klimatfrågan är mer aktuell än någonsin och det finns gott om domedagsprofeter, är vi liberaler till vår natur framtidsoptimister. Vi tror på människans förmåga att utveckla både teknik och tänkande för att lösa de många utmaningar som finns för att rädda vår planet.

Även lokalt i Ulricehamn kommer vi att fortsätta med vårt skärpta miljöarbete. Det är därför vi ägnar ett stort avsnitt i vårt kommunala handlingsprogram åt hållbarhetsfrågorna.

Vi kommer kanske inte alltid att hamna i samma lösningar som Miljöpartiet eller som en del andra partier. Men vi kommer nog att kunna enas i ganska många frågor – om viljan och klimatinsikten finns.

Roland Eriksson

ordförande Liberalerna Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons