Annons
Insändare

Insändare: Vi tar ställning när utredningen är klar

Jörgen Tholin har i UT 21/8 ställt ett antal frågor till oss inom Centerpartiet. Många av frågorna handlar om vad den utredning som nu görs kommer att innehålla, och vilka som kommer att vara delaktiga. Vi utgår från att utredningen kommer att ge svar på de frågor vi har för att kunna fatta ett beslut.
Publicerad 23 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För Centerpartiet är den utvecklingsplan som skall tas fram om hur Timmele skall utvecklas in i 2020-talet oerhört viktig att få ta del av, skriver Roland Karlsson och Mikael Dahl (båda C) i ett svar på Jörgen Tholins debattartikel i UT 21/8.
För Centerpartiet är den utvecklingsplan som skall tas fram om hur Timmele skall utvecklas in i 2020-talet oerhört viktig att få ta del av, skriver Roland Karlsson och Mikael Dahl (båda C) i ett svar på Jörgen Tholins debattartikel i UT 21/8.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

För oss inom Centerpartiet är också den utvecklingsplan som skall tas fram om hur Timmele skall utvecklas in i 2020-talet oerhört viktig att få ta del av. Detta är också en del av förvaltningens utredningsuppdrag.

Därmed får man ha respekt för att utredningen kommer att ta tid att få fram. Vi har tidigare här på insändarplats varit väldigt tydliga att vi inte kommer att ta ställning innan vi sett utredningen. En av de viktigaste anledningarna är just möjligheten att kunna kommunicera utredningens resultat med elever, profession, näringsliv och allmänhet utan att på förhand ha låst in oss i en bestämd uppfattning.

Annons

Vi upplever att flera partier, redan innan utredningen är klar, har bestämt sig vad man kommer att tycka om utredningen, vilket är olyckligt.

När det gäller framtiden för våra små skolor tror vi Jörgen Tholin och allmänheten vet var Centerpartiet står i den frågan. Vi kommer naturligtvis inte att rösta för ett förslag som kommer att innebära en nedläggning av våra F-6 skolor i kommunen, inte heller för ett förslag som skapar en negativ utveckling för Ätradalen.

Vi ser fram emot att diskutera utredningen om en gemensam högstadieskola, men även utvecklingen av Timmele, när utredningen är klar. I dagsläget finns det många olika frågeställningar som behöver få svar innan vi kan ta ställning.

Roland Karlsson (C)

Mikael Dahl (C)

Annons
Annons
Annons
Annons