Insändare

Insändare: Konstsnö i grannkommunerna - varför inte i Ulricehamn?

Insändare Artikeln publicerades
Snökanonerna på Lassalyckan har inte utnyttjats fullt ut. Hur kommer det sig? undrar signaturen ”Skidmotionären”, som pekar på att både Tranemo och Borås tillverkar snö (arkivbild).
Foto: Lovisa Hansson/UT
Snökanonerna på Lassalyckan har inte utnyttjats fullt ut. Hur kommer det sig? undrar signaturen ”Skidmotionären”, som pekar på att både Tranemo och Borås tillverkar snö (arkivbild).

Hur tänker Snösäkert? Vad har kommunen som ägare och största ”sponsor” för direktiv till Snösäkert?

Ulricehamn kommun har investerat mycket pengar i en konstsnöanläggning till Lassalyckan. Dessutom har en hel del pengar satsats i marknadsföring av Världscupen.

Ulricehamn marknadsförs som ”Vinterstaden” av kommunens turistbyrå. Hur kan det då komma sig att det inte sprutas snö så snart det är kallt nog? Har det investerats i fel typ av konstsnöanläggning?

Hur kan det komma sig att både Borås och Tranemo tillverkar snö, medans Ulricehamns anläggning står helt stilla? Under natten till onsdag var det minus fyra grader och även på morgonen, men trots att det var kallt nog tillverkades ingen snö. Min uppfattning är att det finns ett symbolvärde i att tillverka snö, även om det inte är optimala förutsättningar för Ulricehamn som ort.

Är det ideella krafter som styr eller har kommunen någon påverkan i detta? Jag är motionär, tycker det är härligt med närhet till skidåkningen i Ulricehamn. I min omgivning har jag många vänner som äntligen hittat till Ulricehamn för att åka skidor, de frågar ständigt om skidförhållanden i Ulricehamn. I år har det inte varit mycket att skryta med. Jag förstår att det har varit mycket dåliga förutsättningar att göra snö under denna säsong, men dom har inte varit sämre än i Tranemo eller i Borås.

En annan fråga är, hur nyttjar vi golfbanan för skidåkning? I veckan har det kommit en del efterlängtad snö, här finns de förutsättningar att göra riktigt fina spår om det hade lagts ner lite arbete på att ploga eller sopa ihop snö till ett fint spår.

Det verkar inte finnas något intresse i att lägga ner arbete på att ordna till spåren på golfbanan. Är det någon form av intressekonflikt som ligger bakom? Hur ser direktivet ut ifrån kommunen, eller finns det andra som styr och bestämmer även detta?

Jag anser att vi måste vårda varumärket ”Ulricehamn Vinterstaden” och då får inte bristen på direktiv eller enskild intressen förhindra detta.

Skidmotionären

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.