Annons
Insändare

Insändare: Hur tänker politikerna kring förskolan?

Det pratas mycket om att Ulricehamns kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare och en kommun där man vill bo och leva. Tycker ni politiker då att situationen i förskolan är rimlig?
Publicerad 21 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ska förskolan bara vara en plats för förvaring, eller en plats där pedagogerna kan få känna att de hinner med barnen och orkar arbeta ett helt yrkesliv? undrar signaturen Orolig förälder.
Ska förskolan bara vara en plats för förvaring, eller en plats där pedagogerna kan få känna att de hinner med barnen och orkar arbeta ett helt yrkesliv? undrar signaturen Orolig förälder.Foto: Victor Lundberg / TT

På vår förskola ska tre personer som inte ens har heltidstjänster ta hand om så många som 20 barn. Det är nästan sju barn per pedagog. Skolverket rekommenderar att grupper på förskolan inte ska vara större än 15 barn, 12 för de upp till tre år.

Varför satsar inte Ulricehamns kommun på att uppfylla det och skapa en hållbar arbetsmiljö för både barn och pedagoger? Ska förskolan bara vara en plats för förvaring som skapar stressade barn och ännu mer stressade föräldrar?

Annons

Eller ska det vara en rolig, trygg och pedagogisk miljö där föräldrar kan lämna sina barn utan en stor klump i magen? En plats där pedagogerna kan få känna att de hinner med barnen och orkar arbeta ett helt yrkesliv.

Som orolig förälder som dagligen möter trötta och uppgivna pedagoger, skulle jag gärna vilja veta hur politikerna i kommunen tänker i den här frågan.

Orolig förälder

Annons
Annons
Annons
Annons