Annons
Insändare

Insändare: De usla vägarna i Kölingared

Publicerad 9 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hålor på väg 1882 Kölingared (arkivfoto).
Hålor på väg 1882 Kölingared (arkivfoto).Foto: Leif Fjellström

Häromdagen körde jag till Högby/Löttorp på norra Öland för att närvara vid en begravning. Med tanke på denna tänkte jag att jag inte kunde komma i en så pass nedsmutsad bil, som man vanligtvis har i Kölingared. Så efter att ha kört via Tåhult stannade jag till i Mullsjö och tvättade bilen i en tvättautomat. Sedan blev det ca 35 mil på fina asfalterade vägar. Väl på norra Öland och efter begravningsceremonin fick jag tillfälle att prova en fin asfalterad cykelväg som anlagts på den gamla nedlagda järnvägsbanan. Cirka en mil har hittills anlagts och den kommer framöver att fortsätta söderut. Det var en fröjd att färdas på denna för cyklister välbehövliga väg.

En biltur sedan upp till Ölands norra udde visade också på ett väl utbyggt nätverk av vägar utstickande till badplatser och sevärdheter till höger och vänster. Alla vägar stora som små är asfalterade.

Annons

Hemresan gick sedan snabbt och lätt på de fina vägarna genom Småland. Ända tills jag kom till Tåhult. Då stannade jag till och funderade på om jag verkligen skulle ge mig in på denna väg med den efter cirka 70 mil fortfarande rentvättade bilen. Kändes inte bra men var så illa tvunget.

Torbjörn Kjellin

Annons
Annons
Annons
Annons