Annons
Insändare

Insändare: Är alla barn förberedda för skolan?

Det finns barn som är normalbegåvade, men de hänger inte med i skolan. De behöver lugn och ro, då de har svårt att koncentrera sig och svårt att komma i gång med skolarbetet. Dessa har en diagnos ADHD eller ADD.
Publicerad 25 augusti 2018
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Klarar skolorna i Ulricehamn av att ge barn med ADHD eller ADD den hjälp de behöver för att klara skoldagen? undrar signaturen Orolig.
Klarar skolorna i Ulricehamn av att ge barn med ADHD eller ADD den hjälp de behöver för att klara skoldagen? undrar signaturen Orolig.Foto: Sofia Hedman

För dessa barn är det viktigt och avgörande att det finns framförhållning för allt som sker i skolan. En del barn behöver skriftlig information om allt som skall ske, även upprepning och framför allt en person som hjälper dem genom alla skoldagar.

Finns detta i skolorna i Ulricehamn? Har dessa barn blivit förberedda i god tid inför skolstarten?

Annons

För er som bestämmer över grundskolan i Ulricehamns kommun, finns det en rapport av Ylva Ginsberg som är ADHD-forskare vid Karolinska institutet och hon säger bland annat att det måste på allvar bli ändringar i skolsituationen, så att dessa barn också mår bra.

En annan studie finns i Journal of Abnormal Child Psychology och är gjord av psykologiprofessor Mark Rapport vid University of Central Florida. Han säger bland annat att dessa barn måste röra sig för att klara av svåra uppgifter.

Detta bör ni i skolvärlden känna till och arbeta efter för dessa barn. Gör ni det?

Tacksam för svar.

Orolig

Annons
Annons
Annons
Annons