Annons
Nyheter

Frysfynd och snöbollsmos

Nyheter • Publicerad 10 januari 2010

Om det någon gång är läge för att frosta av frysen, är det nu. Förra vintern var det så dåligt med frysgrader, att det inte blev av. Isen klättrade upp för ena gaveln och försökte klättra ur, så det var verkligen på tiden. Det går åt en hel del egen energi för en sådan operation. Jag börjar komma mig riktigt bra efter senaste veckans pärs. Tack vare frysgraderna utomhus, kunde vi ta det lite lugnt. Frysvarorna fick tillbringa natten utomhus. Som vanligt var det en hel del att fynda. I livet före detta var jag säkert ekorre och livet före det hamster. Det är bara att inse, att det är hög tid att börja ta av förråden av bär och frukt. Jag är bäst på att nyttja lingonen, de använder jag varje morgon till frukosten - skakade med lite socker, inte rörda! Sorterade frysvaror tar tydligen större plats, men nu väntar en nygräddad jordgubbs- och blåbärspaj på att bli serveringsljummen. Det går inte att bara lägga in, men nu har vi pejling på läget så det ska gå lättare att utnyttja resurserna! Lite råmjölk ska få bli pannkaka i morgon. Idag stekte jag upp en påse corn med lite sockerärter till snöbollsmoset jag kokade igår. Tänk att det ska vara så svårt att få tag i den gamla potatissorten Snöboll. Den blir så gott som färdigmosad i koket och gratäng gjord på den blir helt suverän utan att konstras till. Inget vanligt snömos det inte... På sin tid hade Hylands hörna tips och råd om hur man kokar potatis utan att den går sönder. Jag minns förslag om att sy påsar att koka potatisarna i styckvis, andra förslag gick ut på att passa kastrullen noga och ta av den när det började koka och sen låta den sjuda sig mjuk. Har man sådana preferenser, ska man använda den gamla vanliga pluggen Bintje och King Edvard som det är enklast att få tag i. Inte undra på att potatis blivit tråkig och omodern.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons