Annons
Nyheter

Bondgympa och stavgång

Nyheter • Publicerad 30 januari 2009

Kvinnan från Nautilus sa

gympa du på i lagårn, de é bra

Annons

Muskler ska även tjejer ha

kondis i vardan, är inte kaffe och kaka

helt rätt, fatta stavar och staka!

Nu slår jag mig med häpnad. Jag har gått kiloimetrarna till postlådan, bredvid affären, över åkrar och diken. Utrustad med kängor, stavar och ryggsäck tog jag genaste vägen. Skönt att det var så fruset, annars hade det varit väldigt sörjigt. Idag tog jag inte med mig någon ljudbok eller radio. Jag ville höra mina tankar om de träffar jag hade i Göteborg i onsdags. I stället surrade mängder av bloggidéer genom huvudet.

Den lilla gåsflocken som gästspelade på en åker, fasanfodringen lockade dem. Jag kom för nära och med ett dovt susande startade de en kort flygtur. Jag aktade mig för att gå för nära vild- svinsland. Vildsvin och grävlingar är det jag är mest rädd för. Vid stuteriet uppvaktades jag av remontrar och de uppvaktade varandra, spralliga nytt hö på gång. Årsfölen har nu skilts från sina mödrar, sju vackra unghästar i en flock, några nyfikna och framåt, någon försiktig general som trevande anslöt till flocken efterhand. Jag gillar tanken att det var mig de kommunicerade med, förmodligen var det Kyra... Önskar jag varit laddad med morötter i alla fall. Man vill ju alltid bjuda på något gott...

Jag tycker allt mer om vintern. En fördel är att det är många stigar och vägar som blir tillgängliga, utan att riskera att hamna i samma hage som någon tjur. Där jag gick idag, är annars sådda fält och stängslade hästhagar.

Tillbakavägen blev tung, jag handlade lite risgrynsgröt till pudding, en melon och lite smått och gott. Jag var tvungen att väga ryggsäcken när jag kom hem, vågen stannade på fem och etthalvt kilo. Jag lovar, det kändes MYCKET mer! Trots att jag trodde att jag bara handlat ett par kilo.

Sista åkern hemåt sluttar nedåt, en travesti på E A Karlfeldts Sjugare by, kom för mig:

Hon vandrar över åkrarna mot Götåkra by

hon är en liten gumma, med rosenkindad hy

Annons

med kängetramp och stavar

hon trotsar snö och is

med hunden vid sin sida och älskling i sitt sinn

Snart så är hon hemma, får njuta kattens spinn

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons