Annons
Nyheter

Skadeståndskrav i miljonklassen efter sågverksbranden i Hökerum

Två unga män i 18-årsåldern åtalades under torsdagen vid Borås tingsrätt för olika brott i samband med sågverksbranden i Hökerum i juni. En av dem åtalas för mordbrand och kan komma att krävas på ett skadestånd på när en miljon kronor.
Nyheter • Publicerad 28 juli 2011

Det var natten till den 18 juni i år som en lagerlokal på den gamla sågverkstomten i Hökerum brann. Polisen misstänkte direkt att branden var anlagd och en dryg vecka senare greps och häktades en man i 18-årsåldern.

Den mannen, och en jämnårig man, åtalas nu.

Annons

Mannen som suttit häktad åtalas för mordbrand och skadegörelse. Åklagaren menar att det var han som tände eld på inventarier inne i lagerbyggnaden och härifrån har branden sedan spridit sig. I åtalet framgår att värden för nästan 8 miljoner kronor gick upp i rök.

Om mannen döms kan han få ett mycket kännbart ekonomiskt straff. Skadeståndsanspråket är på 850 000 kronor plus ränta.

Den andre mannen, som är under 18 år, åtalas för skadegörelse och olaga intrång. Han bedöms alltså inte ha varit direkt delaktig i branden.

Förutom brotten i samband med branden i Hökerum misstänks den mordbrandsåtalade för en rad mindre brott under våren. Två fordonsstölder och ett falsklarm.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons