Annons
Nyheter

Man skjuten av polis under mordförsök i Gällstad i tisdags

Polisen fick strax före klockan 19 på tisdagen larm om ett bråk i Gällstad. När patrullen kom till platsen såg de genom fönstret hur en man högg en kvinna med kniv. Polisen fick agera i nödvärn och skjuta mannen.
Nyheter • Publicerad 6 januari 2015
Fem polispatruller fanns under trettondagskvällen på den plats i Gällstad där en man skjöts av polis. Polisen agerade i nödvärn då mannen högg en kvinna med kniv inne i en lägenhet.
Fem polispatruller fanns under trettondagskvällen på den plats i Gällstad där en man skjöts av polis. Polisen agerade i nödvärn då mannen högg en kvinna med kniv inne i en lägenhet.Foto: Henrik Snygg / HS-Foto

Händelsen inträffade i ett bostadsområde i norra delen av Gällstad. Larmet som gällde ett bråk i en lägenhet blev till en högdramatisk händelse med skottlossning.

– När vi kommer till adressen ser patrullen genom fönstret att mannen attackerar kvinnan med kniv, säger Joakim Hansson biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland till GT.

Annons

Enligt polisens uppgifter högg mannen ett flertal hugg mot kvinnan, bland annat mot ryggen och nacken.

Polisen försökte först avväpna mannen med batong men då detta inte lyckades tvingades man skjuta verkanseld mot den knivbeväpnade mannen.

– Mannen misstänks i nuläget för mord- alternativt dråpförsök, säger Joakim Hansson.

Både mannen och kvinnan har förts till sjukhus. Vid 23-tiden på kvällen bekräftade polisen, enligt TT, att mannen avlidit av sina skador.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons