Annons

Visionens ord måste också gälla barnen i Ulricehamns förskolor

Hur rimmar de senaste händelserna inom skolvärlden i Ulricehamn med visionens ord om utveckling och trygghet, undrar signaturen ”Frustrerade föräldrar”.
Insändare • Publicerad 8 februari 2024
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ge förskolan de resurser som krävs för att skapa en trygg miljö för de yngsta invånarna, skriver signaturen ”Frustrerade föräldrar”.
Ge förskolan de resurser som krävs för att skapa en trygg miljö för de yngsta invånarna, skriver signaturen ”Frustrerade föräldrar”.Foto: Pontus Lundahl/TT

Hej Ulricehamns kommun! I ett uttalande i förra veckan så framkom att högre chef samt politiker önskar att högskoleutbildad personal, alla fantastiska pedagoger på kommunens förskolor, ska sänka sina ambitionsnivåer och förändra sitt arbetssätt så det blir mer effektivt.

”Ge förskolan de resurser som krävs för att ge dem möjlighet till att skapa en trygg miljö för kommunens yngsta invånare, men också som en satsning på kommunens framtid.”

Samma vecka kommer information om att barn- och utbildningschefen blir utköpt för drygt 1,2 miljoner kronor av våra skattepengar. Pengar som vi mer än gärna hade sett fått gå till kärnverksamheten och barnen, vår kommuns framtid.

Annons

Vi förstår inte hur det kan få gå till så här. Ge förskolan de resurser som krävs för att ge dem möjlighet till att skapa en trygg miljö för kommunens yngsta invånare, men också som en satsning på kommunens framtid. Vision 2040 i Ulricehamn: Vi utvecklar varandra, vi skapar trygghet och nytänkande och vi njuter av livet. Ledande i Ulricehamns kommun behöver ta sig en funderare på om den visionen ska gälla alla i kommunen, eller bara vissa.

Frustrerade föräldrar

Annons
Annons
Annons
Annons