Annons

Vi vill se en levande kyrka

Centerpartiet har en ärlig och målinriktad målsättning med kyrkovalet där varje människa är viktig oavsett bakgrund, påpekar skribenterna.
Insändare • Publicerad 18 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är viktigt att du som medlem i Svenska kyrkan är med och påverkar kyrkans inriktning och arbete framåt, skriver centerpartister i kyrkovalet.
Det är viktigt att du som medlem i Svenska kyrkan är med och påverkar kyrkans inriktning och arbete framåt, skriver centerpartister i kyrkovalet.Foto: Göran Jakobsson

Imorgon är det val till Svenska kyrkan. Det är viktigt att du som medlem i Svenska kyrkan är med och påverkar kyrkans inriktning och arbete framåt. Det gör du genom att rösta, alltså i valet till kyrkomötet, stiftsfullmäktige och det lokala pastoratsfullmäktige.

Du kan välja mellan flera olika nomineringsgrupper, både politiska och politiskt fristående. Fördelen med de politiska nomineringsgrupperna är att du vet vad du får, då flera av dessa nomineringsgrupper har en lång tradition inom Svenska kyrkan. Väljer du en opolitisk lista kan kandidaterna ha väldigt olika grundläggande värderingar.

Annons

I kyrkan förhandlar vi inte partipolitiskt så som man till exempel gör inom kommunpolitiken. I Ulricehamn har vi haft väldigt bra diskussioner och samarbetsklimatet på våra sammanträden är väldigt trevligt.

”Fördelen med de politiska nomineringsgrupperna är att du vet vad du får.”

Väljer du Centerpartiet i söndagens val vet du att du lägger din röst på förtroendevalda som delar Centerpartiets grundläggande värderingar och samtidigt värnar kyrkan och kristendomen. Vi som står på Centerpartiets lista är intresserade av kyrkan, vi går på gudstjänster, arbetar som kyrkvärdar, kokar kyrkkaffe och mycket mer.

Centerpartiet har en ärlig och målinriktad målsättning med kyrkovalet där varje människa är viktig oavsett bakgrund. Centerpartiet Ulricehamn i Svenska kyrkan arbetar för:

• Att ta vara på den enskilda människan

• Att ta tillvara på den unika kultur som finns i våra kyrkor.

• En god ekonomisk hållbarhet.

• En hållbar utveckling som ska genomsyra all verksamhet inom kyrkan.

• En levande kyrka med verksamhet för alla åldrar och i livets alla skeden.

Charlotta Nilsson, Inge Klasson, Liselotte Andersson, Tommy Johansson, Centerpartiet Ulricehamn

Annons
Annons
Annons
Annons