Annons

Vi matchningsaktörer har kapacitet för fler

Lena Molin, operativ chef för Manpower Matchning, avslutar här debatten med Arbetsförmedlingen.
Insändare • Publicerad 11 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bättre matchning leder till fler i arbete, skriver Lena Molin.
Bättre matchning leder till fler i arbete, skriver Lena Molin.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

I ett repliksvar den 6 maj skriver Lars Öhlund, Arbetsförmedlingschef Västra Götaland, att många arbetssökande redan i dag har en pågående matchningstjänst. Vi vill tacka för inblicken i Arbetsförmedlingen i Västra Götalands arbete och understryka att vi håller med Arbetsförmedlingen i många frågor.

Vi är exempelvis eniga om att alla arbetsgivare har ett ansvar att se till att de erbjuder en attraktiv arbetsplats. Samtidigt vidhåller vi att svaret på att få fler långtidsarbetslösa i arbete kortsiktigt är att snabba på arbetet med kompetenshöjande insatser som är lämpliga för den enskilde individen.

”I nuläget har vi matchningsaktörer nämligen kapacitet att ta emot fler personer som behöver komma ut i arbete.”
Annons

I nuläget har vi matchningsaktörer nämligen kapacitet att ta emot fler personer som behöver komma ut i arbete. Arbetsförmedlingen bör därför öka takten för att snabbare sätta arbetssökande i kontakt med seriösa matchningsaktörer, så att vi kan identifiera och påbörja de kompetenshöjande insatser som krävs för att matcha rätt person med rätt arbetsplats.

Vi har kapacitet att ta hand om fler arbetssökande och vi har goda kontakter med Västra Götalands arbetsgivare. En seriös matchning är vad som krävs för att få fler arbetssökande i Västra Götaland i trygga anställningar. Låt oss arbeta för det tillsammans.

Lena Molin,

Operativ chef för Manpower Matchning

Annons
Annons
Annons
Annons