Annons

Vi kan inte tvinga folk att bära munskydd

Svar till Maggan, UT 14/1.
Insändare • Publicerad 19 januari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi tackar för din observation om att personal setts gå in utan munskydd. Vi ska se till att dessa tas på redan i entrén, skriver Kajsa Quitz, vårdcentralchef på Närhälsan i Ulricehamn.
Vi tackar för din observation om att personal setts gå in utan munskydd. Vi ska se till att dessa tas på redan i entrén, skriver Kajsa Quitz, vårdcentralchef på Närhälsan i Ulricehamn.Foto: Jonas Ekströmer/TT

När det gäller munskydd för besökare i våra lokaler så har vi inget lagligt stöd att tvinga någon att bära dessa. Vi rekommenderar det och tillhandahåller munskydd till samtliga redan i entrén. Det kan vara förklaringen till att du var ensam om att använda munskydd.

Angående test för pågående infektion av covid-19 så är rutinen att man måste ha haft symptom i 24 timmar för att testa sig. Har man symptom så ska man inte vistas inne på vårdcentralen där man riskerar att smitta andra. Därför har vi ett separat flöde utanför som i regel kräver tidsbokning.

Annons

Vi tackar för din observation om att personal setts gå in utan munskydd. Vi ska se till att dessa tas på redan i entrén och vi har informerat övriga sjukvårdsverksamheter i fastigheten om detta efter ditt påpekande.

Kajsa Quitz, vårdcentralchef, Närhälsan Ulricehamn vårdcentral

Annons
Annons
Annons
Annons