Annons

Vi är inte ensamma om kritiken mot styret

Svar till Roland Karlsson (C), Mikael Levander (NU) och Mikael Dahl (C), UT 28/1.
Replik • Publicerad 30 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Frågan om lokalisering av nya högstadieskolor i kommunen är ännu inte avgjord. Vi socialdemokrater förbehåller oss rätten, som oppositionsparti, att både ha och offentligt framföra våra åsikter i ärendet, skriver Inga-Kersti Skarland.
Frågan om lokalisering av nya högstadieskolor i kommunen är ännu inte avgjord. Vi socialdemokrater förbehåller oss rätten, som oppositionsparti, att både ha och offentligt framföra våra åsikter i ärendet, skriver Inga-Kersti Skarland.Foto: Alexander Olivera/TT

I UT den 28 januari svarar representanter för de styrande partierna Nya Ulricehamn (NU) och Centerpartiet (C) på socialdemokraten Klas Redins debattartikel från 26 januari om framtida behov av lokaler för högstadieskolor i kommunen. Tydligt är att man vill peka ut Redin som en missnöjd och grälsjuk individ.

Men han är inte ensam i sin kritik av de styrande partiernas förslag. Det Klas Redin för fram i sin roll som biträdande oppositionsråd är de uppfattningar och ställningstaganden som den socialdemokratiska partigruppen kommit fram till.

”Låt oss föra debatten utifrån sakfrågan och utan att angripa enskilda personer.”
Annons

I fallet med Brunnsnäs, som nämns i svaret, har hela S-gruppen varit mycket ifrågasättande till nyttan och vinningen med att riskera skattebetalarnas pengar i den affären. Det är något vi också fått till oss i kontakter med kommuninvånare.

Dessutom verkar det som att vi redan nu kan konstatera att det inte kommer att komma igång byggnation så snabbt och i den omfattning som utlovades av de styrande partierna i samband med köpet. Vi kommer att fortsätta även den debatten.

Frågan om lokalisering av nya högstadieskolor i kommunen är ännu inte avgjord. Vi socialdemokrater förbehåller oss rätten, som oppositionsparti, att både ha och offentligt framföra våra åsikter i ärendet. Och det utan att få påskrivet att vi är ”gnälliga”.

Visst kan det vara hårt att sitta som representanter för styrande partier och få ta emot kritik och ifrågasättande från oppositionspartierna. Det är förståeligt än tuffare i den svaga minoritetsställning som NU och C befinner sig i under denna mandatperiod. Men låt oss föra debatten utifrån sakfrågan och utan att angripa enskilda personer.

För den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen, Inga-Kersti Skarland (s), gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons