Annons

Västtrafik svarar direkt: Vi satte in extrabussar på turen

Antalet godkända ståplatser på bussarna bestäms vid registreringsbesiktningen av fordonet, svarar Anne Garcia Solving, Västtrafik.
insändare • Publicerad 21 september 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är många som åker med buss 200. Under förra veckan satte Västtrafik in extra bussar.
Det är många som åker med buss 200. Under förra veckan satte Västtrafik in extra bussar.Foto: Marie Haglund

Tack för din insändare. Säkerheten för våra resenärer är en högt prioriterad fråga för oss och de trafikföretag vi upphandlar för att utföra trafiken. Att resa med kollektivtrafiken ska kännas tryggt och säkert. Om det är stående resenärer ombord ska föraren anpassa farten och körningen efter situationen.

I förra veckan satte vi in extra bussar för att minska antal stående på den aktuella turen. I våra bussar finns ett automatiskt system som räknar antalet passagerare ombord. Det innebär att vi kan se antal resenärer per tur och sätta in extra bussar där vi ser att många reser. Om det fortsätter att vara trångt på bussarna får vi se vad vi mer kan göra.

”Om det fortsätter att vara trångt på bussarna får vi se vad vi mer kan göra.”
Annons

Antalet godkända ståplatser bestäms vid registreringsbesiktningen av fordonet och varierar beroende på bussmodell och klass. Vi arbetar för att så få av våra resenärer som möjligt ska behöva stå ombord på våra bussar och följer de lagar och regler som finns.

Anne Garcia Solving,

affärsutvecklare buss, Västtrafik

Annons
Annons
Annons
Annons