Annons

Västtrafik svarar direkt: Vi kör mer trafik där det bor fler människor

”Vi vill koppla ihop hela regionen, både stad och landsbygd och då är fungerande byten extra viktiga”, skriver Magnus Hagård, Västtrafik, i sitt svar.
insändare • Publicerad 10 oktober 2023
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”På platser med färre resenärer har vi ett grundutbud av trafik, som är politiskt beslutat”, skriver Magnus Hagård i sitt svar.
”På platser med färre resenärer har vi ett grundutbud av trafik, som är politiskt beslutat”, skriver Magnus Hagård i sitt svar.Foto: Therese Loberg

Tack för att du delar med dig av dina tankar. Återkom gärna till vår kundservice om vilken linje du åker med, så kan vi svara mer detaljerat om din resa och se om det är möjligt att göra förändringar. Vi vill självklart att trafiken ska fungera bra för våra resenärer, oavsett var de bor i regionen. För att vår trafik ska vara både miljömässigt och ekonomiskt hållbar kör vi mer trafik där det bor fler människor. På platser med färre resenärer har vi ett grundutbud av trafik, som är politiskt beslutat. Oftast kör vi mer trafik än vad grundutbudet säger, eftersom vi har ett bra resande i många stråk. Vi vill koppla ihop hela regionen, både stad och landsbygd och då är fungerande byten extra viktiga.

Magnus Hagård,

Annons

utvecklingsledare på Trafikutveckling, Västtrafik

Annons
Annons
Annons
Annons