Annons

Vad vore Ulricehamn som vinterstad utan skidbacken?

Vi hoppas att nuvarande politiker inte vill vara anledningen till att Ulricehamn i framtiden står utan skidbacke och då också utan marknadsföringsmöjlighet gentemot turister, företagare såväl som potentiella invånare i Ulricehamn, skriver styrelsen i SK Boge.
Insändare • Publicerad 2 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Möjligheten att hitta en ny ägare som vill satsa på en skidanläggning bredvid ett kommande reningsverk är mycket liten. Vi tror inte att kommunen är sugen på att driva en skidbacke. Eller?
Möjligheten att hitta en ny ägare som vill satsa på en skidanläggning bredvid ett kommande reningsverk är mycket liten. Vi tror inte att kommunen är sugen på att driva en skidbacke. Eller?Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Vi i slalomklubben SK Boge, med drygt 100 aktiva barn/ungdomar, blir mycket oroliga när vi läser i tidningen att Ulricehamns kommun verkar ignorera Branäsgruppens åsikter inför framtida bygge av reningsverk och fjärrvärmeanläggning.

Om skidbackens ägare inte längre ser en mening i att utveckla skidbacken, är nog en försäljning inte långt borta till förmån för satsningar på andra anläggningar inom den koncernen. Möjligheten att hitta en ny ägare som vill satsa på en skidanläggning bredvid ett kommande reningsverk är mycket liten. Vi tror inte att kommunen är sugen på att driva en skidbacke. Eller?

”Det måste finnas andra platser i närheten av Ulricehamn där man kan lägga ett reningsverk.”
Annons

Snö och skidbacke är förutsättning för att vi ska kunna bedriva vår klubb. Vår träning riktar sig till alla barn och ungdomar som gillar skidåkning. Vi tror och hoppas att Ulricehamns politiker vill ha en bred flora av aktiviteter att erbjuda barn och ungdomar inom kommunens gränser. Vi tror och hoppas att det inte bara är Lassalyckan som är viktig för att aktivera barn och ungdomar.

Vi tror och hoppas att nuvarande politiker inte vill vara anledningen till att Ulricehamn i framtiden står utan skidbacke och då också utan marknadsföringsmöjlighet gentemot turister, företagare såväl som potentiella invånare i Ulricehamn.

Nej, vi tror och hoppas att kommunen vill ge Branäsgruppen förutsättningar så att de vill fortsätta utveckla och satsa i Ulricehamn. För vad skulle Ulricehamn vara som vintersportsstad utan skidbacken?

Det måste finnas andra platser i närheten av Ulricehamn där man kan lägga ett reningsverk utan att störa företagande eller boende? Hade det varit Lassalyckan som legat i riskzonen för reningsverkets lukt, hade kommunen genast hittat ett alternativ oavsett kostnad.

Vi hoppas att ulricehamnare tar till sig av vår oro och pratar med våra lokala politiker som har all makt i denna fråga. Det kan inte skyllas på tjänstemän och anställda i olika bolag, utan det är våra folkvalda politiker som ska fatta rätt beslut för skidbackens framtid.

Styrelsen

Annons
Annons
Annons
Annons