Annons

Vaccinet måste gå till rätt grupper i Ulricehamn

Att prioritera vaccinet i rätt ordning borde vara en självklarhet och ligga i allmänhetens intresse, skriver Sjuksköterska Säs.
Insändare • Publicerad 6 februari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla riskgrupper och LLS-personer är ännu inte vaccinerade, eller har fått ett erbjudande. Ändå är det prio 3-gruppen som blivit vaccinerad, påpekar skribenten.
Alla riskgrupper och LLS-personer är ännu inte vaccinerade, eller har fått ett erbjudande. Ändå är det prio 3-gruppen som blivit vaccinerad, påpekar skribenten.Foto: Johan Nilsson/TT

Det har kommit till min kännedom att coronavaccinet utdelas på ett felprioriterat sätt i Ulricehamns kommun. Alla riskgrupper och LLS-personer är ännu inte vaccinerade, eller har fått ett erbjudande. Ändå är det prio 3-gruppen som blivit vaccinerad.

Jag arbetar som sjuksköterska på Säs och har slitit med livshotande tillstånd av coronaviruset nu under en lång tid. Jag tycker verkligen att det hela behöver ses över för att inte belasta sjukvården ytterligare.

Annons

Att prioritera vaccinet i rätt ordning borde vara en självklarhet och ligga i allmänhetens intresse. Beklämmande att jag ens ska behöva skriva dessa rader till er.

Sjuksköterska Säs

Annons
Annons
Annons
Annons