Annons

Vaccinationsregister på villovägar en skandal

Folkhälsomyndigheten misstänker att hela vaccinationsregistret har röjts. En stor skandal, skriver signaturen M.B.
Insändare • Publicerad 26 mars 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I vaccinationsregistret finns uppgifter om alla svenskar som vaccinerat sig. Folkhälsomyndigheten misstänker att registret har röjts.
I vaccinationsregistret finns uppgifter om alla svenskar som vaccinerat sig. Folkhälsomyndigheten misstänker att registret har röjts.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I Göteborgs-Posten kunde man den 9 mars läsa en artikel om hur Folkhälsomyndigheten misstänker att hela vaccinationsregistret rörande personer som vaccinerats mot covid-19 kan ha röjts och publicerats på en vaccinkritisk hemsida.

Jag citerar: ”För knappt två år sedan gjorde FHM en polisanmälan om ett misstänkt dataintrång i det nationella vaccinationsregistret, NVR. Anmälan upprättades efter att en hemsida publicerat uppgifter om cirka 800 barn som vaccinerats mot covid-19. Men under utredningarna har uppgifter framkommit som får FHM att tro att det finns en risk för att hela svenska vaccinationsregistret kan ha röjts. I registret finns uppgifter om alla sju miljoner som vaccinerades.”

”För egen del tänker jag yrka på skadestånd hos Justitiekanslern.”
Annons

För egen del tänker jag yrka på skadestånd hos Justitiekanslern, JK, för brott mot GDPR och Offentlighets- och Sekretesslagen, avdelning Hälso- och sjukvårdssekretess. Jag har beställt fram stämningsansökan från åklagarmyndigheten då jag föreställer mig att det väger tyngre än enbart en tidningsartikel. Jag uppmanar alla drabbade att göra detta. Du behöver inte bevisa att du vaccinerats då FHM redan har de uppgifterna.

Åtal är väckt så jag räknar med fällande dom då en åklagare inte får väcka åtal om han/hon inte kan påräkna det.

Detta är en stor skandal.

M. B.

Annons
Annons
Annons
Annons