Annons

Utbildning och arbete skapar integration

Safa Algburi, Miljöpartiet i Ulricehamn, vill ta vara på den kulturella mångfalden och bekämpa främlingsfientlighet och rasism.
insändare • Publicerad 16 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utiblda nyanlända om de lagar som finns om social trygghet för att undvika missförstånd, skriver miljöpartisten Safa Algburi i sin insändare.
Utiblda nyanlända om de lagar som finns om social trygghet för att undvika missförstånd, skriver miljöpartisten Safa Algburi i sin insändare.Foto: Claudio Bresciani/TT

En av de viktigaste frågorna för mig är att ta vara på den kulturella mångfalden. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och det kräver öppenhet som välkomnar och respekterar alla.

Främlingsfientlighet och rasism måste bekämpas. Redan från början borde Sverige utbilda invandrarfamiljer om de lagar som finns i Sverige som handlar om social trygghet för att undvika missförstånd.

”Redan från början borde Sverige utbilda invandrarfamiljer om de lagar som finns i Sverige som handlar om social trygghet för att undvika missförstånd.”
Annons

Vi borde ta bättre vara på den kompetens nyanlända har. När en människa får arbeta med något som är stimulerande, hjälper det honom eller henne att integreras i samhället. Om lönen blir bättre blir det möjligt för honom eller henne att få psykologisk och finansiell stabilitet, vilket ger en naturlig integration i det svenska samhället. Det handlar om en värdighet och en känsla av att få höra till.

Safa Algburi

Kandidat nummer 3 på kommunlistan för Miljöpartiet.

Annons
Annons
Annons
Annons