Annons

Upprörande att flickan från Albanien inte får stanna i Sverige

Det är upprörande att den albanska flickan som bott i en svenska familj sedan hon var ett år gammal ska utvisas, skriver signaturen M.B.
Insändare • Publicerad 28 mars 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Flickan från Albanien har bott med sina vårdnadshavare i Sverige sedan hon var ett år gammal, skriver signaturen M.B. Det är upprörande att de inte får adoptera henne och att hon nu ska utvisas. Bilden är en genrebild.
Flickan från Albanien har bott med sina vårdnadshavare i Sverige sedan hon var ett år gammal, skriver signaturen M.B. Det är upprörande att de inte får adoptera henne och att hon nu ska utvisas. Bilden är en genrebild.Foto: Gorm Kallestad/TT

Ingen som följt nyhetsrapporteringen den senaste tiden kan väl ha undgått att höra att en nioårig flicka, ursprungligen från Albanien, men som sedan ett års ålder bott hos en familj i Järpås, nu ska utvisas till Albanien och där riskerar att placeras på ett barnhem, då hon inte har några anhöriga som kan ta hand om henne där.

Vårdnadshavarna vill gärna adoptera henne, men har fått avslag av både tingsrätt och Göta hovrätt.

Annons

Den biologiska mamman bor i ett annat europeiskt land och verkar inte kunna/vilja ta hand om henne.

”Vårdnadshavarna vill gärna adoptera henne, men har fått avslag av både tingsrätt och Göta hovrätt.”

Någon pappa finns överhuvudtaget inte med i bilden.

Denna stackars flicka ska nu utvisas har Migrationsdomstolen beslutat.

Terrorister och grovt kriminella får däremot uppehållstillstånd hur lätt som helst i Sverige och tillåts dessutom leva ett gott och bekvämt liv på skattebetalarnas surt förvärvade pengar.

Minst sagt upprörande.

M. B.

Annons
Annons
Annons
Annons