Annons

Underlätta för båtfolket i kommunen

Att det rörliga båtlivet är en viktig del av kommunens erbjudande till såväl båtfolk som turister verkar inte riktigt ha gått in i medvetandet hos kommunens planerare eller turistansvariga, skriver Roland Eriksson.
Insändare • Publicerad 6 augusti 2020
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är svårt att hitta någon information om var man ska lägga i sin båt eller var man ska parkera under tiden man är ute på sjön. Bättring till nästa säsong, tack, skriver Roland Eriksson.
Det är svårt att hitta någon information om var man ska lägga i sin båt eller var man ska parkera under tiden man är ute på sjön. Bättring till nästa säsong, tack, skriver Roland Eriksson.Foto: Jan Pettersson

Vackra sommardagar och kvällar är det många som vill ut på Åsunden. Bästa stället (?) att lägga i sin båt när man kommer med bil och trailer är nere vid Fiskargatan, intill reningsverket. Där har det hittills funnits en grusplan där man parkerat efter bästa förmåga efter att man satt båten i sjön.

Men nu har kommunen gjort en insats och grävt rabatter och planterar buskar i dem. Följden är att ingen bil och trailer kan parkera någonstans utan att koppla ifrån trailern och sedan parkera bilen på en separat plats. Krångligt och irriterande!

”Nästa steg är att hitta ytterligare ytor för båtlivet utmed Åsunden.”
Annons

Att antalet parkeringsplatser sedan inte alls räcker till gör ju saken ännu sämre. Det blir bilar och båtkärror på alla möjliga och omöjliga ställen, även där det är parkeringsförbud och på grässlänter.

Att det rörliga båtlivet är en viktig del av kommunens erbjudande till såväl båtfolk som turister verkar inte riktigt ha gått in i medvetandet hos kommunens planerare eller turistansvariga. Det är svårt att hitta någon information om var man ska lägga i sin båt eller var man ska parkera under tiden man är ute på sjön. Bättring till nästa säsong, tack!

Mitt förslag är att kommun omgående gör om parkeringen vid reningsverket. Asfaltera och gör parkeringsrutor, typ Ica Maxis.

Nästa steg är att hitta ytterligare ytor för båtlivet utmed Åsunden. Gärna också vid andra sjöar i kommunen. Och se till att marknadsföra dem.

Dessutom måste det rörliga båtlivet komma in i planarbetet för hur nuvarande reningsverksområdet ska användas när flytten ut till Vist är genomförd om ett antal år. Tyvärr känns det inte riktigt som kommunfolket är med på noterna här.

Roland Eriksson, liberal

Annons
Annons
Annons
Annons