Annons

Ulricehamnsfamilj: Låt vår prideflagga på vår tomt hänga i fred

”Håll er borta från vår tomt. Låt vår flagga vara”, skriver Emma Bolsing efter att ha fått sin prideflagga nedriven två gånger.
Insändare • Publicerad 28 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Emma Bolsing har fått sin prideflagga nedriven två gånger. ”Ny flagga beställd” är hennes hälsning till dem som rivit ner flaggan.
Emma Bolsing har fått sin prideflagga nedriven två gånger. ”Ny flagga beställd” är hennes hälsning till dem som rivit ner flaggan.Foto: Johan Hultgren

Vi har en flagga som tydligen stör och därför förstörs. Två gånger inom loppet av en vecka har den rivits ner. Vår prideflagga. Någonstans i den här staden går det runt en eller flera personer med en skev uppfattning när det kommer till mänskliga rättigheter. Det är patetiskt att du/ni inte har större intellekt och kunskap än så här. Vad är det som skrämmer er? Finns det inte plats för alla sorters människor i er värld?

Sedan undrar jag, behövde du/ni ställa väckarklockan mitt in natten efter att har stört er på den på dagen. Eller var ni på väg någonstans och kunde bara inte låta bli att slita ner den. Oavsett vad anledningen var så är det inte uppskattat. Det hela är polisanmält. Skadegörelse är det definitivt, finns även frågeställning om hatbrott.

”Någonstans i den här staden går det runt en eller flera personer med en skev uppfattning när det kommer till mänskliga rättigheter.”
Annons

Upplysningsvis kan jag informera om att ett hatbrott är då gärningspersonen utför handlingen på grund av sin negativa inställning till vissa personers egenskaper. I stort sett vilka brott som helst kan enligt polisens hemsida (polisen.se) klassas som hatbrott om brottet grundar sig på gärningspersonens negativa inställning till något av följande: ras, hudfärg, etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller könsöverskridande identitet.

Håll er borta från vår tomt. Låt vår flagga vara. Vi ger oss inte. Ny flagga beställd.

Emma Bolsing

Annons
Annons
Annons
Annons