GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trygg tillvaro för kvinnor och barn måste ha högsta prioritet

Den 25 november är ”Dag för våldsutsatta Kvinnor”. En dag att åter belysa det självklara med att kvinnor och barn ska kunna leva i trygghet.
Insändare • Publicerad 25 november 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
25 november är ”Dag för våldsutsatta kvinnor”. Tillräckligt stöd till kvinnojourer är ett av S-kvinnors krav.
25 november är ”Dag för våldsutsatta kvinnor”. Tillräckligt stöd till kvinnojourer är ett av S-kvinnors krav.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sätt stopp för mäns våld mot kvinnor! Att det över huvud taget förekommer är ett mycket stort samhällsproblem, som ofta också inkluderar barn. Ge polismyndigheten personella och ekonomiska resurser att värna kvinnor och befogenheter att agera mot de män som misshandlar och förnedrar kvinnor och barn.

Kvinnojourer måste också få tillräckligt stöd på olika sätt för att kunna hjälpa de kvinnor och barn som blivit utsatta.

I punkt 19 i Barnkonventionen står det: ”Barn ska skyddas mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld, skada eller övergrepp, vanvård eller försumlig behandling, misshandel eller utnyttjande, inklusive sexuella övergrepp”.

Att kvinnor och barn ska kunna uppleva sin tillvaro som trygg och kunna leva ett fritt och fullvärdigt liv måste vara högsta prioritet i vårt samhälle.

Styrelsen S-Kvinnor i Borås och Åsundens S-kvinnor, genom Ulla-Britt Nordqvist

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ulricehamns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.