Annons

Tony Hansen: "Fegt att smutskasta mig angående dubbla ersättningen"

Jag tycker det är riktigt fegt att ni aldrig påtalat till mig en enda gång personligen någonting om omställningsstödet, utan istället smutskastar ni mig genom massmedia efter det att jag har lämnat mina uppdrag, era ynkryggar! skriver Tony Hansen.
Debatt • Publicerad 12 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla är också överens om att min ansökan är riktigt hanterad och att jag följt regelverket, skriver Tony Hansen.Foto: Lisa Stevik

När det gäller omställningsstödet som jag sökt och som också har varit offentligt hela tiden, så fick alla ledamöter kommunstyrelsen del av min ansökan i god tid innan det sista mötet i december.

Jag informerade också muntligen om detta till oppositionsrådet samt majoritetspartierna och ingen politiker från något parti i Tranemo har framfört något negativt om detta personligen till mig, någon gång. Alla är också överens om att min ansökan är riktigt hanterad och att jag följt regelverket.

Annons

Stödet är väldigt förmånligt oberoende om man har ett arbete eller inte och min ansökan bygger på den trygghet och möjlighet som stödet ger mig personligen, fast jag har en anställning att återgå till. Det gör också att jag kan överväga att göra en omställning och göra något annat i yrkeslivet om det inte skulle fungera så bra hos min arbetsgivare efter alla mina år av frånvaro.

”Jag står upp för mitt agerande och på vilken grund jag sökt stödet.”

Sedan kan man ha åsikter om det är rätt eller fel, men det är så regelverket är tillämpligt. Jag tycker det är bra eftersom det ger både anställd och arbetsgivare bättre möjligheter att hitta bra lösningar om det skulle behövas beroende på situation och hur länge man varit borta från sitt arbete utifrån politikeruppdrag. Det finns flera kommuner och regioner som har samma regelverk och det finns politiker som fått del av liknande omställningsstöd.

Att Stephan Bergman (M) och Christoffer Andersson (C) plötsligt har synpunkter om mitt omställningsstöd, visar enbart på att de inte bör ha politiska uppdrag eftersom de inte vet vad de är med och beslutar om och att de också inte alls förstår vad deras beslut innebär, enligt deras egen utsago. Det innebär dock inte att man kan avsäga sig sitt eget ansvar och hänvisa till att man inte fattat någonting.

Jag står upp för mitt agerande och på vilken grund jag sökt stödet och jag respekterar att andra personer eventuellt har en annan åsikt.

Jag accepterar dock inte de personangrepp som Stephan Bergman och Christoffer Andersson gjort och gör på mig, och de borde visa lite kurage och ta ansvar för det beslut som de varit fullt delaktiga i politiskt.

Jag tycker det är riktigt fegt att ni aldrig påtalat till mig en enda gång personligen någonting om omställningsstödet, utan istället smutskastar ni mig genom massmedia efter det att jag har lämnat mina uppdrag, era ynkryggar!

Jag avser inte att lämna ytterligare åsikter eller synpunkter om detta.

Tony Hansen, Uddebo

Annons
Annons
Annons
Annons