Annons

Tingsholmselev: Inför skoluniform i svenska skolan

Fördelarna med skoluniform skulle vara många, menar signaturen ”En Tingsholmselev”. Minskad mobbning och ökad gemenskap är några av dem.
Insändare • Publicerad 14 mars 2024
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Bilden visar elever på en polsk skola där eleverna har skoluniiform.
Bilden visar elever på en polsk skola där eleverna har skoluniiform.Foto: Wojtek Radwanski/TT

För det första så skulle skoluniformer minska mobbningen och öka gemenskapen i själva skolan. Elever skulle sluta att jämföra kläder med varandra, för många har inte råd med att köpa märkeskläder som vissa andra.

Sverige behöver inskaffa skoluniform! Jag tycker det är en stor del, viktigt för allmänheten. Det skulle minska stressen, ångesten, oron och även psykiskt lidande för i princip många elever. Det skulle även stärka studieron i klassrummet.

Annons

Det kanske finns väldigt många elever som har ångest över om Sverige skulle införa skoluniform? Sverige är ett av länderna som har demokrati i världen, så varför inte låta alla få vara med och rösta vilken skoluniform man vill ha till själva skolan man går på och vilken som skulle passa bäst?

”Varför inte låta alla få vara med och rösta vilken skoluniform man vill ha till själva skolan man går på och vilken som skulle passa bäst?”

Till sist vill jag säga att Sverige ska inskaffa skoluniform i svenska skolor för elevernas bästa. Deras självförtroende skulle glänsa och växa.

Det finns många fördelar och även nackdelar med skoluniform, men jag tror att skoluniformerna skulle lysa i dagsljuset och lösa nästan alla problem. Man skulle även kunna se vem eller vilka som går på skolan och även förbättra sin egen skolgång.

En Tingsholmselev

Annons
Annons
Annons
Annons