Annons

Tala klarspråk också om klimatkrisen

Att koldioxidutsläppen ökar får bli barnbarnens bekymmer. Så menar Ingela Bollgren Hjertqvist att Tidöpartierna resonerar.
insändare • Publicerad 1 februari 2024
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hos Tidöpartierna handlar oron i stället om att väljarna är missnöjda med den dyra bensinen, skriver Ingela Bollgren Hjertqvist i sin insändare.
Hos Tidöpartierna handlar oron i stället om att väljarna är missnöjda med den dyra bensinen, skriver Ingela Bollgren Hjertqvist i sin insändare.Foto: Fredrik Sandberg/TT

De senaste veckornas mest framträdande nyhet är att regeringen har talat klarspråk. Civilministerns bistra besked är att svenskarna måste vara förberedda på krig och att alla måste sluta upp för försvaret. Ord och inga visor! Längre in i tidningen läser vi att 2023 var det varmaste året som uppmätts. Samtidigt fortsätter utsläppen av växthusgaser att öka och har nu nått de högsta nivåerna på två miljoner år.

”När berättar ministrarna att de ligger vakna om nätterna och oroar sig för barnens framtid i ett skenande klimat?”

När får vi höra regeringen tala med samma pondus och skärpa i kampen mot klimatkrisen? När berättar ministrarna att de ligger vakna om nätterna och oroar sig för barnens framtid i ett skenande klimat? Nej, hos Tidöpartierna handlar oron i stället om att väljarna är missnöjda med den dyra bensinen, så säkrast att sänka priset med ett par kronor. Att sedan koldioxidutsläppen ökar får bli barnbarnens bekymmer.

Ingela Bollgren Hjertqvist, Klimatsvaret

Annons
Annons
Annons
Annons