Annons

Ta i med hårdhandskar mot elever som stökar

Gör Ulricehamn till den bästa skolan, ta av silkesvantarna och börja peka med hela handen. Uppnår vi detta så kan jag lova att många barnfamiljer vill flytta till vår stad, skriver Vett och etikett.
Insändare • Publicerad 11 februari 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alla föräldrars största önskan är att ens barn ska ha ett lyckligt liv och med bra skolgång och bra lärare. Men för att uppfylla detta krävs samarbete med föräldrar, som förstår vikten av det, påpekar insändaren.
Alla föräldrars största önskan är att ens barn ska ha ett lyckligt liv och med bra skolgång och bra lärare. Men för att uppfylla detta krävs samarbete med föräldrar, som förstår vikten av det, påpekar insändaren.Foto: JESSICA GOW / TT

Ja, vad kan man tycka om stöket i skolan? Styrande politiker gör en slät figur. Bråkstakarna verkar vara välkomna tillbaka nästa dag. Man baxnar! Jag kan upplysa om verktyg mot problemet som de inte vekar ha.

Alla föräldrars största önskan är att ens barn ska ha ett lyckligt liv och med bra skolgång och bra lärare. Men för att uppfylla detta krävs samarbete med föräldrar, som förstår vikten av det.

Annons

De flesta elever är duktiga och vill läsa sig till ett bra yrke, men några elever förstör genom att missköta sig. Man ska se upp till mönsterelever, men inte ”monsterelever”. Bråkiga elever ska skickas hem för distansundervisning.

All skadegörelse som eleverna orsakar är deras föräldrar/vårdnadshavare skyldiga att betala för. Det ska vara nolltolerans mot fula könsord och mobbning, eller allmänt störande olydnad i klassrummet.

”I praktiken har det inte hjälp någonting, för stöket fortsätter oförändrat.”

Obs-klass är ett måste, där stökiga elever ska få pedagogisk hjälp att bryta ner sitt dåliga beteende.

Gör Ulricehamn till den bästa skolan, ta av silkesvantarna och börja peka med hela handen. Uppnår vi detta så kan jag lova att många barnfamiljer vill flytta till vår stad. Men det krävs samarbete från alla instanser, disciplin och respekt krävs. Politikernas ansvar ska vara att värna hela kommunen och det bästa för invånare, ekonomi och välbefinnande.

Jag har en fråga till styrande politiker. Man får läsa i UT om hur många åtgärder mot stöket i skolan som har vidtagits, men i praktiken har det inte hjälp någonting, för stöket fortsätter oförändrat.

Hur mycket har detta kostat för ingenting? Från vilken budget ska pengarna tas? Är det från skolbudgeten så är det återigen de skötsamma eleverna som får lida.

Vett och etikett

Annons
Annons
Annons
Annons