Annons

Sverigedemokraterna: Slapphänt hantering av gängkriminella inom Socialdemokraterna

Tyvärr är det inte alls omöjligt att händelserna i Botkyrka är startskottet till att fler utomparlamentariska grupperingar, klaner och gängkriminella gör försök att ta över socialdemokratiska föreningar runt om i Sverige, skriver företrädare för Sverigedemokraterna.
insändare • Publicerad 16 februari 2023
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ebba Östlin (S), tidigare kommunalråd i Botkyrka kommun, röstades bort under uppmärksammade former.
Ebba Östlin (S), tidigare kommunalråd i Botkyrka kommun, röstades bort under uppmärksammade former.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Nyligen nåddes Sverige av nyheten om att Botkyrkas socialdemokratiska kommunordförande röstades bort under kuppartade former. Ett femtiotal nya medlemmar uppges ha dykt upp vid Socialdemokraternas möte, bland dem flera personer som knappt pratar svenska och med nära kopplingar till gängkriminalitet. Om detta inte var illa nog så uppges det dessutom att Socialdemokraternas egna studieförbund ABF har använts för rekryteringen av de nya medlemmarna.

Att ett skattefinansierat studieförbund på detta sätt används som bas för rekrytering av personer med nära koppling till gängkriminalitet är naturligtvis mycket allvarligt. När ett parti som Socialdemokraterna dessutom så hastigt kan förlora kontrollen över sina egna kommunföreningar, som dessutom är i styrande samhällsposition, finns det givetvis en överhängande risk att kriminella element också tar sig in i samhällets allra yttersta toppositioner. En sådan utveckling skulle snabbt kunna leda till omfattande nationella säkerhetsrisker.

”Det är bra att Socialdemokraterna nu svänger i frågan om att utreda den gängkriminella infiltrationen av partiet.”
Annons

Det är bra att Socialdemokraterna nu svänger i frågan om att utreda den gängkriminella infiltrationen av partiet. Samtidigt rapporteras det om att det funnits kännedom om gängkriminella i Socialdemokraternas studieförbund under en längre tid, utan att de då har agerat. Det betyder att Socialdemokraterna i så fall har agerat precis lika slapphänt med gängkriminella element i sitt eget parti som de gjort med gängkriminaliteten som tillåtits breda ut sig i stora delar av samhället under deras tid vid makten.

Tyvärr är det inte alls omöjligt att händelserna i Botkyrka är startskottet till att fler utomparlamentariska grupperingar, klaner och gängkriminella gör försök att ta över socialdemokratiska föreningar runt om i Sverige. Detta för att påverka politiken och samhället i en riktning som liknar allt annat än det Sverige som vi känner. Om Socialdemokraterna lyckas lika dåligt med att städa upp i sitt eget parti som de gjort med gängkriminaliteten i samhället så utgör Socialdemokraterna inte bara en fara för sig själva, de är också en säkerhetsrisk för hela det svenska samhället.

Jonas Andersson, ledamot kulturutskottet,

Katja Nyberg, ledamot justitieutskottet,

Matheus Enholm, talesperson demokratifrågor

Annons
Annons
Annons
Annons