Annons

Svenska kyrkan ska vara öppen för alla

Den unga generationen ska känna att kyrkan är relevant för dem. Det handlar om både förnyelse och tradition, skriver socialdemokrater i kyrkovalet.
Insändare • Publicerad 16 september 2021
Detta är en insändare i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
S i Svenska kyrkan vill stärka arbetet med stöd till nyanlända och vara en tydlig röst för medmänsklighet, stå upp för asylrätten och människovärdet.Foto: Don Campbell

Svenska kyrkan ska vara en folkkyrka, öppen för alla. Troende, tvivlande och sökande. Kyrkan behöver finnas där människor finns och samverkan med det demokratiska föreningslivet ska stärkas. Den unga generationen ska känna att kyrkan är relevant för dem. Det handlar om både förnyelse och tradition.

Ett självklart inslag är att erbjuda unga sommarjobb. Alla som arbetar i Svenska kyrkan ska ha en god arbetsmiljö med bra möjligheter till kompetensutveckling.

”Vår uppgift är att lämna över en jord med ren luft och rent vatten till kommande generationer.”
Annons

Vi vill utveckla kyrkans roll i välfärden genom solidaritet och ett starkt folkrörelseengagemang. Vi vill även stärka arbetet med stöd till nyanlända och vara en tydlig röst för medmänsklighet, stå upp för asylrätten och människovärdet. Vi står upp för hbtq-personers rätt, motarbetar kvinnoprästmotstånd, rasism och religionsförtryck. Svenska kyrkan ska ha ett starkt engagemang i internationell biståndsverksamhet.

Vår uppgift är att lämna över en jord med ren luft och rent vatten till kommande generationer. Svenska kyrkan ska vara ett föredöme i arbetet med energieffektiva och klimatsmarta lösningar. Kyrkor och kyrkogårdar ska vårdas och vara öppna för alla.

Musikverksamheten och kulturarbetet är en viktig del i kyrkan och ska stärkas. En del i det är att välkomna externa kulturarrangörer.

Tillsammans utvecklar vi Svenska kyrkan. Rösta i kyrkovalet den 19 september.

Mats Enander (S)

Rolf Davidsson (S)

Margareta Broberg (S)

Anton Gustavsson (S)

Annons
Annons
Annons
Annons