Annons

Svar direkt: Vi använder ljud för att göra nyheten mer begriplig

P4 Sjuhärads kanalchef David Svanberg svarar på kritiken om ljudillustrationer.
Insändare • Publicerad 22 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Ulricehamns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”På P4 Sjuhärad har vi ständigt diskussioner om våra publiceringar och där är det viktigt att vi också funderar på när det är lämpligt eller inte att använda oss av effektljud”, skriver kanalchef David Svanberg i sitt svar.Foto: Jessica Gow/TT

Jag är ledsen att du uppfattar ljudklippet som oseriöst och okänsligt, vilket förstås inte är vår mening, och tackar samtidigt för att du lyfter frågan. På P4 Sjuhärad har vi ständigt diskussioner om våra publiceringar och där är det viktigt att vi också funderar på när det är lämpligt eller inte att använda oss av effektljud. Där kommer vi också diskutera dessa åsikter.

”Vi vill naturligtvis att ännu fler lyssnare ska ta del av vår angelägna och viktiga journalistik och vi arbetar med ljudet i fokus för att illustrera de nyheter vi rapporterar om.”

Vi vill naturligtvis att ännu fler lyssnare ska ta del av vår angelägna och viktiga journalistik och vi arbetar med ljudet i fokus för att illustrera de nyheter vi rapporterar om. När vi använder ljudeffekter gör vi det för att nyheten ska bli mer begriplig och i förlängningen få ännu fler att ta del av och förstå nyheten.

Annons

Främst använder vi oss av verkligt ljud från platser eller miljöer där vi är och sänder eller spelar in våra intervjuer. När så inte är möjligt händer det att vi ibland använder oss av ljudeffekter för att illustrera ett skeende eller en händelse vilket var fallet här.

David Svanberg

Kanalchef, P4 Sjuhärad

Annons
Annons
Annons
Annons